Tisdagstema; ensam

Så har jag åter funnit kraften att ta del av tisdagstema. Här är min tolkning av ensam. En kvinna i en glasfigur. Hon har en man med sig, men hon är ensam kvinna.

285164-107
Bild: Privat ©

Cultbloggen byter ägare

Ja, så är det officiellt. Bloggen Cult Design, som tidigare skrivits av Frida Berglund, byter nu ägare. Det är  Anna, som arbetar med ekonomi och designern Lena som tar över den från och med imorgon. Frida har fått ett nytt jobb som projektledare på reklambyrån Valentin&Byhr i Göteborg. Önskar dig all lycka på nya jobbet. Hoppas att du trivs :)

Jag är säker på att Anna och Lena kommer att klara jobbet som bloggadministratörer galant. Kommer dock att ta ett tag innan man vänjer sig vid att det inte längre är Frida som sitter bakom skärmen, men jag, som så många andra, hoppas på att vi kommer att få se mer av Frida på en annan blogg. Kanske en helt ny eller gamla hederliga Husmusen.

*Gräver i arkivet* Lämnade kameran hos mamma (AJAJAJ), så någon "färsk" bild blir det inte idag. Ha en fin kväll!

Och förresten.. Håll näsan öppen ögonen öppna. Snart får ni se en liten videoupdate. På vad? Jaaa.... ;)

image106Bild: Privat ©

Photosession med grannens katt Lillan

Fick lov av min kära granne Cita att lägga upp bilder på hennes otroligt vackra katt Lillan. Lillan är sex månader gammal och hon sitter ofta på vår trapp. Som Cita säger. Visst liknar hon en whiskas reklamkatt?

image102

Photosession med grannens katt

Man kan ju lugnt säga att det förra inlägget blev en flopp, så jag tänker inte ens lägga ner tid på att göra ett eget inlägg till de få frågor som kom in ;)

Idag hade jag lite photosession med grannens katt Maja. Hon är så otroligt sött. Andra grannens katt Lillan ska jag också lägga upp bilder på lite senare :) Det är ena riktiga busar kan jag lova!

285164-101

Dåligt samvete

Jag har så otroligt dåligt samvete för att jag så sällan svarar på era kommentarer, eller kommenterar någonting själv. Jag har varit lite lat på sista tiden, och det har bara känts jobbigt. Ni tycker väl att en så liten sak som att kommentera inte kan vara jobbig, men ibland kan det faktiskt det. Jag ska försöka bättra mig, jag lovar!

Just nu befinner jag mig hos mamma. Ska sova här inatt för att kanske, med lite tur, få lite ro i sinne och kropp. Får se hur länge det blir att stanna här, men det skulle nog vara skönt att vara mer än en natt. Jag tänker inte säga så mycket mer än detta just nu.

Ha det gott!

285164-97

Med hopp om ro i själen

Bild: Privat ©

Jag vill bara ha en kram

Något tisdagstema orkar jag inte med. Dagen har varit hemsk, och orken tryter. Livet känns hårt. Det är dagar som dessa jag undrar hur jag klarade mina år långt, långt nere i depressionens träsk. Det är dagar som dessa jag frågar mig själv vad som fick mig att fortsätta kämpa, även om jag till synes gav upp många, många gånger. Just nu mår jag inte ens hälften så dåligt som jag gjorde förr, men jag känner ändå att jag inte orkar göra nåt. Skulle helst bara krypa ner i sängen och inte göra någonting. Bara ligga och inte behöva bekymra mig om någonting.

Just nu är det mycket tankar som kretsar. Sånt jag trodde jag lagt bakom mig, men som då och då finner sin väg tillbaka till nuet. Tankar som jag inte kan dela med mig av till någon. Jag vill så gärna, men det känns fel. Jag vill inte påstå att jag skäms över dem, men någonting får mig att hålla dem borta från mina nära och kära. Jag vill inte ens tala med min sambo om det.

Det hände den 17 maj 2005 och jag har ännu inte tagit itu med det. Jag har skrivit dikter som jag aldrig visat till nån, men jag har aldrig talat om det. Jag har aldrig bearbetat det.

Jag vill bara ha en kram!

Inredningsbloggen som blev en alltialloblogg

På ett sätt skulle jag vilja döpa om den här bloggen. På ett annat inte. Det är ju ändå min signatur och jag känner mig hemma i den. På samma gång ger den lite fel vibbar. Det här med inredning har fallit bort för mina ögon just nu. Kanske för att jag vill byta ut hela inredningen i hemmet, men inte har möjlighet.

Bloggen har kommit att bli en lite alltialloblogg känns det som. Inredning och design är inte alls huvudämnet, även om jag skulle vilja det. Inspirationen och idéerna har gått på semester, tålamodet tryter och jag är så rastlös att jag inte har ro att kolla runt på Internet. Irritationen över att jag inte kan göra fina kollage av det jag hittar får mig att tappa känslan totalt. Så många gånger jag har försökt, men aldrig blivit nöjd. Ni kan inte ana hur många fina bilder jag har på diverse möbler och inredningsaccessoarer, men låtit bli att publicera dem just för att jag inte kan göra någonting fint av det. Jag vet att de flesta inte bryr sig, men jag gör det! I alla fall när det gäller min egen blogg. På andras bloggar bryr jag mig inte ett dugg om hur bilderna ser ut. En enkel bild utan minsta lilla ram eller dylikt är intressant att titta på. Det är ju ändå själva bilden som ska fånga ens uppmärksamhet. Men.. det är ju så det är. Kraven på en själv är ofta över det naturliga.

Två frågor har jag till er:

1. Vad tusan ska jag göra med designen på bloggen? Jag blir aldrig nöjd..
2. Hurdana krav har ni på er själva när det gäller er blogg?


Kram på er!

image114
Vårt kök. Det är nu man inser att man verkligen behöver ny kamera ;) Bjuder på bättre och mera bilder senare, i en ny kategori :)

Bild: ©Privat

En utmaning till er alla

Jag skulle vilja ge er alla en utmaning. Först tänkte jag bara på någon slags fotoutmaning, men det finns ju så många teman och saker i bloggvärlden som har med foton att göra. Listor finns det gott om, och jag är definitivt inte bra på att komma på såna. Så vad finns det kvar? Jo, har man lite fantasi kommer man på nåt, och det har jag just nu :) Det här är vad jag vill att ni ska göra:

Gå rensa ur er garderob :) Kasta allt som är sönder, ge bort sånt ni inte vill ha. Nu gäller inte detta bara kläder, utan precis ALLT ni har i garderoben. Ni måste ha någon med skit i ;) Det här är för er egen skull. Är du modig nog att anta utmaningen, eller är du bara lat? Seså, iväg med er!

Uppmana alla omkring dig att göra samma sak. Det gör gott för själen. Jag lovar!

Nu är jag visst sen i säng. Hade tänkt försöka vända dygnet på rätt tills på måndag.
Sov gott, och kram på er!

Mitt 2007

Jag kanske är lite sent ute i mångas ögon, men jag har inte haft ro att sätta mig vid bloggen och skriva en lista när det händer så mycket annat omkring mig :) Här har ni 2007 sammanfattat i alla fall.

1. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
13 December utan tvekan. Luciadagen! Underbart!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag ger inga löften, jag har bara mål. Inget nyårsmål dock :)

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, och skönt är det!

5. Vilka länder besökte du?
Minns inte om jag var till Finland, men det kan mycket väl vara. Sverige var jag i alla fall till och träffade min vän Linda för första gången :)

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha 2008?
Ja, det är det verkligen. 2007 var inte direkt mitt år, milt uttryckt. Jag hoppas verkligen att jag får leva ett bra liv och faktiskt känner att jag är värd att göra det också!

7. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jaa, jag var till gröna lund ;) + en hel del annat

8. Vad var din största framgång 2007?
Jag kände att jag levde för första gången på många, många år. Jag tog mig upp ur helvetet och kunde ibland faktiskt känna att jag var nöjd med livet. Luciatiden hjälpte mig mycket. I Augusti vågade jag knappt gå ut genom dörren av rädsla för vad andra skulle tycka om mig. I Oktober blev jag luciakandidat och började därmed uppträda för många hundratals människor. Luciadagen var den bästa dag jag någonsin upplevt. Känslan går inte att beskriva. Måhända jag kände en gnutta lycka när jag stod där i kyrkan!

9. Största misstaget?
Misstag och misstag. Nog finns det väl saker jag kan ha gjort annorlunda, men jag ser dem inte som misstag. Snarare erfarenheter

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, det har jag

11. Bästa köpet?
Soffan :) Även om vi inte fått den än

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Garanterat bensin ;)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Lucia :)

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2007?
Jag ser inte på musiken på det sättet. Musik är musik, inget annat

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Svårt att säga.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
En hel del. Jag har legat hemma på soffan ända sen jag tog examen 2006. Det finns en hel del man kunde ha gjort där emellan

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Massor, massor!

18. Hur tillbringade du julen?
Jag var hos mamma som vanligt :) Ingen jul utan mamma!

19. Blev du kär i år?
Jag har varit kär i många år!

20. Favoritprogram på tv?
2½ men ;)

21. Bästa boken du läste i år?
Alla Torey Haydens böcker

22. Största musikaliska upptäckten?
Ingen speciell. Jag håller mig till det jag alltid lyssnat på :)

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2007 .
Musikinstitutet höll en koncert för oss i Ålands lucia 2007, så jag stod i en kyrka.

24. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Det kan man inte veta om det inte hänt

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Mycket svår fråga. Kan jag få ta den 2008 istället? ;)

26. De bästa nya människorna du träffade?
Jeanette, Madde, Kim, Sofie, Linda, Jojjo.

27. Årets besvikelse?
Hela året var nästan en besvikelse. Kom igen i slutet av detta år så ska du se att det är bättre :)

Det var mitt år i en listform. Säger inte mycket, men en del :) Gör den du också!

RSS 2.0