Oljelampa

Snyggare oljelampa än denna från eva solo får man leta efter. Man kan ha den både inomhus och utomhus. Är den inte läcker?

image31

Citruspress

Ni har säkert alla en ful plastbytta man kan pressa frukter i? Jag har i alla fall en sådan, och jag kan tala om för er att jag aldrig använder den. Skulle jag ha denna citruspress från pid kan jag lova att jag skulle använda den varje morgon. Ingenting är godare än nypressad apelsinjuice. Mums! Eva Solo

image30

Salt- och pepparkar

Är inte dessa salt- och pepparkar från designonline snygga? De är designade av Henriette Melchiorsen och är gjorda av rostfritt stål. Snyggare än träkaren vi har hemma nu :)

image29

Pottery Barn

Läste om Pottery Barn i någons blogg, och jag kan inte förstå hur jag missat den underbara sidan! Där finns ju allt och lite till, och man kan sitta och dregla över sidan hur länge som helst. Hittade en rätt speciell lykta. En i mina ögon, hata-älska pryl. Den tilltalar mig inte speciellt mycket, men jag skulle ändå inte ha någonting emot att ha den hängade på altanen i vårt nya hem.

image28

Vad tycks? Flipp eller flopp?

Bloggpausen varade inte länge. Ska stiga upp om ca. tre timmar (klockan är ju snart två här på Åland, ska upp fem). Eftersom det hör till vanligheten att jag går och lägger mig runt fyra fem varje natt, så var det lite svårt att bryta mönstret. Kommer att sitta som en zombie på båten och bussen, men jag ska väl ändå inte somna på grönan ;) Duktig är jag då, och jag lovar, ni får kalla mig Beancopy (MrBean somnade i berg-och-dalbanan. Minns ni?;)

Tävling hos eMen

Nu nalkas det tävling i bloggvärlden. Hos eMen ger dig chans att vinna ett paket från t4u.se som innehåller följande:
En påse Hallon svart te, en påse Tyresö grönt te, en påse Persika/Passion rooiboste á 100 gram, ett aromaterapiljus Stimulating, fyra små choklad (två st 70% samt två st 53% kakao) och en badmuffins "Lazy Lavender" med lavendeldoft som endast innehåller naturliga råvaror.

image26
Det kan inte bli bättre! Jag är en stor tefantast och har otroligt nog inte druckit någon av dessa sorter. Badmuffinsen sen.. ojoj. Jag älskar att bada, och detta paket skulle passa ypperligt åt mig eftersom det är vårt sista halvår med badkar :( I nya lägenheten kommer vi bara att ha tillgång till dusch. Badmuffinsen som dessutom har en doft av lavendel ger ett (om jag minns rätt) lugnande intryck. Skulle passa alldeles utmärkt för mig som just nu stressar runt som en och annan skraj hare.

Belysning

För mig är det viktigt med bra belysning i hemmet. Man vill kunna ha bra belysning när man läser, handarbetar målar osv. men det är minst lika viktigt med mysbelysning, som jag kallar det. Man vill kunna släcka ner och koppla av ibland.

Det är viktigt att man hittar en lampa som man tycker ser bra ut. Charmiga lamor finns det gott om. Den ni ser här nedan är designad av Phillippe Starck. Lampan är formad som ett horn som kan vinklas 90 grader, vilket gör att man kan få belysning både uppåt och neråt. Snygg och praktisk i ett rum man inte är så noga med stark belysning.
image24

En annan lampa som föll mig i smaken är denna, som är designad av Jasper Morrison. Den finns i två storlekar, också med dimmer.
image25

Båda lamporna från Designlampor.I den här takten flyger jag snart

Som ni kanske anat finns det ännu fler fly produkter jag vill ha. Dessa är de sista jag visar; åtminstone på ett tag ;)
Fly soffbord och säng.. Älskar dem! Soffbordet är inget måste, men sängen (med tillhörande sängbord) har jag sneglat på sedan första gången jag såg den för över ett år sedan!

Det känns som att vi kommer att få leva på gröt ett tag framöver för att kunna köpa allt nytt! Inte kommer vi ju att köpa allt på en gång. Det som är det viktigaste för mig är sovrummet. Som många av er säkert vet har jag enorma sömnsvårigheter, och sover sällan i sängen. Ett rogivande sovrum är precis vad jag behöver :)
image20
image21
Här kommer jag att sova gott!

Mera fly

Jag är överförtjust i serien fly, och det är inte bara bord och stolar jag vill ha från EM. Den här TV hyllan skulle vara det ultimata i vardagsrummet. En hylla ovanför skulle inte heller sitta helt fel.
image17
På hyllan ovanför kunde man sätta en snygg orkidé i en passande vas. Ljuslyktan Reflection från Stelton är designad av John Sebastian och skulle göra sig mycket fin  på hyllan .

 

Köksbord och stolar

Vårt nuvarandre köksbord är underbart fint, men tyvärr har vi haft problem med de lika fina stolarna. Kvaliteten på stolarna är inte den bästa, och tyvärr har en av dem helt brakat ihop. De andra är det bara en tidsfråga innan gör det, så vi vågar knappt sitta på dem.

Jag har tittat på lite bord och stolar från EM, och hittat det som ska flytta in med oss i den nya lägenheten. Matbordet är av märket fly , och stolarna av märket serena. Är det inte vackert?

image14
image16

Bilder på nya lägenheten, varsågoda :)

Nu har vi äntligen varit och tittat på vår nya lägenhet. Som det ser ut nu kommer vi att flytta in vid årsskiftet. Just i vårt hus har de inte kommit så långt med bygget att alla väggar är uppe, men jag ska försöka förklara för er så gott det går. För det första kommer huset att vara toppmodernt och miljövänligt. Man kommer inte att kunna ta in en vanlig telefon i lägenheten eftersom det inte kommer att finnas telefonjack. Prima grejer som snart kommer att finnas i alla hus.
Vi måste köpa IP TV, alltså TV över bredband :) I hela huset och alla rum finns fiberoptik, med andra ord kan vi ha TV samt dator i alla rum.
Diskmaskin kommer att finnas färdigt, så det behöver vi inte bekymra oss om :) Här kommer bilderna.

Välkommen in till vår nya lya :)
image1

Badrummet, direkt till vänster när man kommer in. Ingen vägg är uppsatt än. Kommer att bli rätt stort.
image2

Ett av sovrummen som ligger direkt till höger när man kommer in. Ingen vägg uppsatt.
image3

Köket. Det kommer att vara halvt öppet mellan köket och vardagsrummet. Det kommer att finnas en vägg som slutar en bit efter mitten, så man kommer i princip kunna se köksbordet från vardagsrummet. Hoppeligen får vi glaskeramikspis :)
image4

Här är vardagsrummet. Kommer att vara loft en bit ovanför, men där lotfet slutar kommer vi att ha fem meter till tak :) Till höger kommer trappan till loftet att vara, och tro det eller ej, men den kommer att vara som i ett eget litet rum. På det viset får vi tillgång till förvaring under trappan. Smart!
image5

Fönstrena i vardagsrummet. Det var meningen att det skulle bli dubbla glasdörrar ut, men det var någonting som gjorde att det inte gick. Det var en fråga om drag tror jag.
image6

Här blir det som ett litet extrarum i form av ett loft (detta är vi de enda i hela huset som kommer att ha :D)
image7


Här är loftet ovanför sovrummet. Eller det är väl inte än, men kommer att bli ;)
image8

Vi fick inte hela sovrummet på bild, men en del av det. Öppningen ni ser där går faktiskt till grannen! Den kommer att täppas igen förstås, men den är där för att man ska kunna göra lägenheten till en sexa i framtiden. Med andra ord kan man slå ner hela väggen tror jag. Nåja, det kommer att fyllas med någonting i alla fall. Det blir alltså ingen dörr in till grannen.
image9


Loftet som kommer att synas i vardagsummet. Det kommer att gå ut en bit över kök och vardagsrum, samt ligga över hela badrummet, hallen och ena sovrummet. STORT!
image10

Vår altan :) KVÄLLSSOL! :D
image11


Hela huset. På andra sidan ligger det andra huset också snett. Det blir alltså som ett väldigt brett V när man ser på båda husen. Det är baksidan alltså.
image12

Ja, det är här vi kommer att bo. Allt som allt är lägenheten på över 90 kvadrat! Jag längtar så tills vi ska flytta :)
Ska ni en sväng till Åland sådär i bifarten kan ni alltid kika in hos oss. Vi har nämligen en hel del möbler vi säljer! I princip ALLT!

Kram på er :)

RSS 2.0