Gallery of the day


De fem rekommenderade och veckans nykomling

Nu var det länge sedan jag rekommenderade bloggar, så det börjar minsann bli dags för det! Tänker dessutom lägga till en nykomling varje vecka. Bloggar som kanske inte så många av er känner till!

Mitt Klinta
- Lisa driver en present- och trädgårdsbutik. Mycket inspirerande att gå in och kika på hennes bilder, och hon har alltid intressanta inlägg!

Lisas inredningsblogg - Här är det inredning för fulla muggar, och det är ju sånt vi gillar eller hur! Trevlig tjej och bra blogg!

Pyssla mera - Trevlig blogg med pyssel, inredning och övriga godsaker att läsa om!

Tinaminastina
- Ni må tro att denna tjej har det ljuvligt fint hemma! Det är alltid lika kul att kika på hennes bilder!

Sabbaa - 13 årig kille med en underbart inspirerande blogg! Härliga bilder, ljuvlig design. Här har vi en duktig kille!


Och så har vi veckans nykomling
:

SOLIUTESOLIINNE
- Fastnade direkt för denna blogg! Kika in vettja!



Till Mamma

Nu har jag skrivit ut och ramat in fyra av mina fotografier. Mamma köpte två ramar på.. hmm.. nånstans i Sverige. De bara ligger tomma, så nu tog jag saken i egna händer :)




Gallery of the day

Ny kategori Gallery of the day. Så här har ni dagens galleri!
Bilderna är klickbara.


Photo session, here we go!

Hallå på er i sommarvärmen!
Ja, här är det minsann riktigt varmt idag, skönt! Så länge man sitter inne ;) Kommer att spendera hela veckan hos mamma, medan de är i finland. Hunden behöver sällskap och promenader, och jag behöver stilla mitt fotobegär! Ville mig på en liten uppdatering innan jag beger mig ut i trädgården med kameran i högsta hugg.
Jag är mätt, belåten och full av energi - so here we go! Ha en bra dag!


Hemgjort väggord

Jag skulle vilja ha ett hemgjort väggord, med min egen text. Något i stil med detta kanske.


93 bloggar

Skulle vara rätt kul att veta hur många bloggar ni prenumererar på på bloggkoll. Själv har jag 93, och fler lär det bli :)

Tagen med GAMLA kameran, Samsung Digimax L60

Galleri var det här!

Nu får jag nog starta upp en hel hemsida för enbart mina bilder :) Här har ni i alla fall lite bilder från igår.
OBS! Jag har ännu inte lärt mig kameran riktigt, så bilderna är lite halvbra!

 

Svarta katten

Igår jobbade jag hela dagen lång. Tolv timmar rättare sagt. Det första vi gjorde var att fika på Svarta Katten, lovely. Lovade ju er lite bilder därifrån. Så här kommer de, med nya kameran :) Enjoy!

(Vi satt ute, så bilder inifrån får ni vänta på)



Utemöblerna är riktigt snygga. De ser inte bekväma ut,
men det känns bra att sitta på dem!


Glass och kaffe. Could it get better?


Fåglarna är inte blyga kan jag lova. Denna satt brevid mig.
En satt också på stolen bredvid mig :)


En kruka jag tyckte var lite söt!


Det var det för nu. Kommer att uppdatera mitt galleri lite senare.
Ha en fin dag!

Det hemliga paketet +vinst

Minns ni appetize besticken jag vann hos Jenny? Idag fick jag dem :) Levererade till dörren! De fick inte plats i postlådan förstås. Ursnygga och i underbart vacker förpackning! Det känns riktigt lyxigt! Kan knappt bärga mig tills jag får använda dem!
Fick ett kort med också, från designonline som gratulerar till vinsten. Tackar för det!



Och nu till det hemliga paketet :)

Ledtråd 1:

Har tupp - KAM
Tidsenhet - ERA
=KAMERA!

Ledtråd 2 (dold):
Bilden leder till min fotoblogg

Yes! En Canon EOS 400D är min! Min, min, min! Ändå är jag inte så ofantligt glad nu som när jag fick paketet i handen. Det är nämligen så att fotobutiken stängde mitt framför näsan på mig när jag skulle köpa ett CF-kort, så jag kan inte använda kameran än. Men imorgon! Då ni! :)

Ledtråd1 och 2

Minns ni min hemlighet? Paketet har kommit :D Har inte fått hem det än, då sambon hämtar det när han slutar om ca en och en halv timme. Så, vad innehåller det?

I inlägget gömmer sig TVÅ ledtrådar. Den ena får ni här, var är den andra?
Ledtråd 1: Har tupp, tidsenhet


Fast i biltvätten

Vilken otroligt dag jag har haft idag! Sov en ynka timme inatt, och begav mig tidigt imorse iväg till mamma för att se efter Nemo. Min vän Heidi ringde mig på eftermiddagen, och vi for och tog en fika på ett mysigt ställe som heter Svarta Katten (ska fara dit igen någon dag så jag kan ta lite bilder). Det var flera år sen jag var där senast!

Efter fikan var det dags att tvätta bilen. Vi satte in kortet i automaten, körde in i tvätten och väntade på att borstarna skulle sopa över oss. Det gjorde de minsann, men de kom aldrig tillbaka! Reslutatet av det: Vi satt fast. I en biltvätt. Hur länge som helst. Till slut fick vi tag på numret till Shell Select. Killen hade roligt åt oss, men vem skulle inte ha det om någon ringer och säger "Hej, nu är det så att jag sitter fast i er biltvätt". Efter ett bra tag kom vi därifrån - bilen var ren, vi var fulla av skratt och personalen hade någonting att prata om på fikat!

Ha en fortsatt bra kväll! :)

Heidi


Bör införskaffas innan årets slut

Ja, kära bloggvänner. Detta är vad jag ska ha i mitt köksskåp innan året slut!
Ni som är insatta vet att det saknas en mugg här. Nämligen nya splash som lanseras hösten 2008. Husmusen och Sandra på Vit Design har bloggat om det!

Läs mer...

Tisdagstema [förvaring] 24.06.08

Så var det tisdag igen, och vi blir ombedda att plocka fram våra kameror för att tolka ett tema. Denna vecka är det förvaring som gäller.
Jag tänkte bjuda på en liten smygtitt in i vårt vardagsrum. Välkommen in i... SOFFAN!
Ja, du läste rätt. Vi har förvaringsmöjligheter i soffan :) Praktiskt, men det blir lätt att man bara kastar dit saker som står framme.




Jag vill öppna butik

Minns ni för länge, länge sen när jag var så glad över att jag hittat en butik som sålde Cult Design produkter här på Åland? Hur som stängde den igen ganska snart. Ägaren fick ett bra erbjudande någonstans i Sverige, Stockholm tror jag till och med, och begav sig dit. Nu finns här ingenting.

Tankarna snurrar och det kliar i fingrarna. Jag vill öppna en butik! Givetvis kommer ingenting utan problem, och i det här fallet är de ganska många. De största är dessa:

1. Jag har ingen som helst koll på hur man startar eller sköter ett företag
2. Jag har inte pengar till att öppna en butik
3. Jag har ingen som kan arbeta i den tills vi kommit på fötter och kan anställa personal. Jag har mitt jobb, sambon har sitt. Under kvällstid kan jag stå där, men det räcker inte långt, även om det skulle uppskattas. Här på Åland tappar man ögonen om någon affär har öppet efter klockan fem!

Det krävs nog några ordentliga funderare, men jag vill ju så gärna!


Nej, men vet ni vad..

Nu ska jag göra er riktigt besvikna! Jag har vunnit en tävling igen. Nämligen Cult Designs ketchuppump. Men det är inte utan dåligt samvete gentemot er andra denna gång! Givetvis är jag glad nu när jag legat bänkad i sängen pga. vätskebrist sen i lördags! Första gången jag vann någonting var jag allmänt dålig, andra gången brännskadad och nu uttorkad.. Ja, jag säger det igen; allt ont för nåt gott med sig!
Inte är ni väl jättejättearga nu? ;)

Kram på er, och missa nu inte mitt nostalgiinlägg.


Torpet på gården

Min mammas väninna har i sin tur en vän som är runt 90 år gammal. För länge, länge sen hade hon ett torp där vi bor nu. Grinden och utedasset är kvar och likaså många, många växter och buskar som hon säkert har planterat. Det är såklart övervuxet, men det skulle bli riktigt fint om man rensade lite. Skulle faktiskt vilja bygga ett litet hus där själv, men jag tror att de inom några år kommer att bygga upp ett till radhus där.
Här har ni lite bilder. Solen lyser på så rysligt att det var svårt att få bra bilder, men det får ni tåla!




Funderingar kring "trädgården"

Har en del frågor som jag hoppas ni kan hjälpa mig att svara på. Det gäller helt enkelt växter och blommor, något som jag inte alls är bra på.

När vi hade avslutning på jobbet fick jag denna blomma av ett barn (har visst inte orginalbilden kvar på datorn). Vad är det och hur länge håller den? Den har sex blommor just nu. Från början var det två. Den har börjat se lite skruttig ut, trots att jag verkligen ansträngt mig för att sköta den. Den betyder mycket för mig! Blommar den igen om det inte är en sk. året runt blomma?



Ute på altan har jag en smultronplanta. Den ser lite skruttig ut, trots att jag även sköter den bra. Vill den planteras "ut i det fria, eller kan jag behålla den i krukan?


Sist men inte minst. Utanför huset finns massor av såna här blommor. Är det Iris?


All Inredning

Har du kikat in på All Inredning? Där finns massor med fina produkter! Allt från öppna spisar till espressomaskiner, mattor till symaskiner. Av de produkter jag hittills tittat på är allt i huvudsak från ellos, laredoute eller josefssons. Härlig hemsida som kommer att besökas flitigt av mig! Denna ljuslykta i ek är väl värd att uppmärksammas lite extra. Varför? Jo, vänd den upp och ner och du har

Läs mer...

Namn? Hemsida? Hjälp!

Visst skulle det vara kul att skaffa en egen hemsida? Det som gruvar mig är att ihemmet.se är upptaget. Det är ju det jag heter, och det jag vill ha kvar.

Har ni några andra tips på vad jag kunde välja? Vad symboliserar mig och min blogg? Jag är helt fast på ihemmet, så därför behöver jag er hjälp!


Recept på petit chou - krans

Idag tänker jag ligga i sängen hela dagen! En kopp cappuccino, en bok och datorn får bli mitt sällskap. Igår hade jag en enorm vätskebrist och mådde mycket dåligt, så det tar ut sig i trötthet idag, såklart!

Här kommer receptet på kransen jag lagade i fredags!


PETIT CHOU KRANS

GRUNDEN

Det här behöver du:

  • 2dl vatten
  • 75g smör eller margarin
  • 2dl vetemjöl
  • 4ägg

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200°C
  • Mätt upp vatten och matfett i en kastrull. Koka upp och dra av från plattan
  • Tillsätt allt vetemjöl på en gång och rör snabbt och kraftigt till en klumpfri deg
  • Ställ tillbaka kastrullen på medelvarm platta och hetta upp smeten några minuter tills den är blank och släpper kanterna
  • Dra kastrullen från plattan och låt degen svalna några minuter
  • Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje
  • Klicka ut smeten till en krans på bakpappersklädd plåt. Kransen bör vara 20 cm i diameter
  • Grädda i nedre delen av ugen i ca 35 - 40 minuter eller tills den känns torr och luftig
  • OBS! Öppna ej ugnsluckan de första 20 minutrarna då kransen kan sjunka samman
  • Låt kransen svalna på bakgaller utan bakduk
FYLLNING

Det här behöver du:

  • ca 1l färska jordgubbar
  • 4dl vispgrädde
  • ½tsk socker
  • 1tsk vaniljsocker
  • ½dl hackad mörkchoklad

Gör såhär:

  • Skölj och rensa bären. Skär dem i mindre bitar
  • Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker
  • Dela kransen i två bottnar (OBS ömtålig!) och strö ut hälften av de hackade jorgubbarna på den undre bottnen
  • Klicka på grädde och strö över resten av bärbitarna och den hackade chokladen
  • Lägg på "locket" och strö över lite florsocker
  • KLART!
KÄLLA: Allers, nr 25, 10 juni

En ren och skär ilska jag aldrig känt förut

Det var några som ville ha receptet på petit chou - kransen jag lagade igår, så jag slänger upp det imorgon!

Nu måste jag bara få slänga ur mig en del aggressioner. Jag är så upprörd att det inte är sant. Det är så bedrövligt att jag inte ens kan berätta hela grejen för er, men jag måste, måste, måste få skrika ut min ilska!

Jag skäms så förbannat över att känna människor som behandlar levande varelser på det viset den personen gjort. Det är vidrigt, snuskigt och helt förbannat vrickat. Aldrig att jag ens kommer att titta skithögen i ögonen igen. Tack och lov gäller detta ingen som står mig nära, det är bara en person jag ytligt känner. Men fan vad förbannad jag är över att jag ens vet vem människan är. Jag är så arg att jag inte ens kan gråta, även om jag skulle behöva. Aldrig har jag känt såhär illa för någon. Nej, personen har inget värde alls i mina ögon just nu. Jag ser bara rött. Rött, rött, rött.

Ta hand om alla omkring er, människor och djur, och behandla dem och er själva på ett värdigt sätt!


Petit Chou och stiligt från stugan

Nu är vi hemkomna från mamma. Vi blev inte så länge, då sambon är väldigt trött och har ont i knäet (menisken är slut), och jag bara är allmänt trött och slut.

Jag lovade er bilder på petit chou - kransen jag lagade. Jag kan lova att den var uuunderbart god! Den ska jag absolut laga fler gånger! Hojta till om ni vill ha recept.


Tänkte bjuda på lite bilder från stugan. Fler kommer imorgon!









Jag och min bror diskade. Ljuset reflekterade mot
vattnet och bildade en regnbåge.


De hade en handske som man tvättar potatis med.
Jag hade ingen aning om att det ens fanns. Smart!


Till sist - "Lilla" Nemo och jag gosar på gräsmattan :)

Trevlig midsommar!

När min Petit Chou - krans är färdig bär det av till mammas stuga inte alltför långt härifrån. Där vankas det nypotatis, sill, öl (ingen nubbe detta år), sillsallad och efterrätt. Vädret är fint, trots lovat regn. Härligt!

Bilder på kransen kommer ikväll eller imorgon, beroende på om vi stannar över natten eller ej!
En riktigt trevlig midsommar vill vi, jag och sambon,  önska er alla!


Jag har en hemlighet, vill ni veta?

"Snart" får jag ett paket på posten. Kan ni gissa vad det innehåller?


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Johanna att svara på följande frågor.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag var tio år, gick på lågstadiet och intresserade mig för skolarbetet. Bodde hos mamma, grälade ständigt med brorsan, och retade därför gallfeber på mamma :)

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?

Nu ska jag väl inte göra så mycket mer, men såhär har det varit:

a. jobba
b. kolla upp brännskadan (såg bra ut, men har förband)
c. tanka bilen (det gjorde min snälla styvpappa medan jag satt på hälsocentralen, utan att jag ens bett om det, tackar!)
d. städa (skippar det nu när det blir att komma hem så sent)
e. komma ihåg att le och försöka trivas med mig sjäv (bestående punkt)


3. Godis jag gillar:

Salmiak går alltid ner, men precis som Johanna gillar jag också en blandad lösviktspåse.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?

Gråta floder. Jag vill inte bli miljardär. Men.. ett kök till mamma, betala bort räkningarna (mina och mammas), kanske fixa ett permanent boende (hus) åt mig och sambon samt skänka en sjuhelsikes massa till välgörenhet. Låter som en klyscha, men så är det.

5. Städer som jag bott i?

Städer?! Haha!
Mariehamn (är nog faktiskt en stad, även om jag inte ser det som en), Jomala och Lemland (kommuner)

Jag skickar vidare utmaningen till Lizaloop, Malin, Lisa, Sofie och Mariakoden



Cult Design stödjer Kina

Magnus på Cult Design har varit i Kina för att besöka deras leverantörer. Som nog de flesta av er vet är landet drabbat av förödelsen efter en stor jordbävning. Så här skriver Magnus:

"Nästan varje ort jag besökte var drabbad på ett eller annat vis. Siffrorna som man får är ofattbara och de ökar hela tiden. 65 080 döda, 360 058 skadade, 23 150 saknas fortfarande och 11,36 miljoner människor är hemlösa. Det som hänt har fått hela Kina att sluta upp i ett enormt engagemang. Alla vill hjälpa till."

Cult Design har nu beslutat att skänka 30 kr av varje Kub Global Kina figur till Röda Korset. Pengarna går direkt till de jordbävningsdrabbade områdena. Produkten kommer att finnas i butiken från och med Augusti. Nu har Cult gjort sitt, och det är dags för oss att göra vårt med stormsteg mot närmaste Cultaffär!



Nu igen.. Är det sant?

Minns ni när jag vann ljuslyktan hos Livet i byn? Jag mådde inte riktigt bra då, så det var en UNDERBAR uppmuntran!
Nu har det hänt igen! Jag har vunnit Appetize besticken hos Jenny! Se, det kommer någonting gott med allt ont, nu när jag är brännskadad och allt :)

Tack, tack, tack!


Mästerkocken som blev supermästerkock

Som jag sa när jag lagade fetostlaxen, brände jag mig. Inget allvarligt, men tillräckligt för att det skulle kännas rejält. Brännskador ska lindas för att de inte ska uppstå en infektion. Löjligt tyckte jag när det var en så liten skada, så jag lät bli. Tänkte städa lite idag, men jag var visst inte försiktig nog, så jag slet sönder hela skadan. Perfekt, nu får jag gå lindad i alla fall eftersom det är ett öppet sår. Aj, och fy vad pinsamt. Lilla skadan och stora bandaget.

Nå, man är väl ingen mästerkock förrän man råkat ut för någonting i köket ;)


Recept på Fetaostlax och citronpaj

Då var citronpajen också färdig och den är ljuvlig! Till dricker vi cappuccino med skummad mjölk och chokladpulver på toppen :) Mums! Här har ni recepten på fetaostlaxen och citronpajen:

Fetaostlax

Det här behöver du:
  • 600g skinn- och benfri lax
  • Salt och peppar
  • 1dl turkisk yoghurt (jag använde creme fraiche, och det blev också bra)
  • 200g fetaost
  • ½ tsk timjan
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 250°C
  • Salta och peppra fisken
  • Mosa fetaosten och tillsätt creme fraiche och timjan
  • Strö blandningen över fisken och lägg in i ugnen ca. 12-15 minuter eller tills fisken är klar
  • KLART!
Till fisken hade jag nypotatis och grekisk sallad

KÄLLA:
Mamma



CITRONPAJ

PAJSKAL

Det här behöver du:
  • 100g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 3dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2msk socker
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 225°C
  • Smält smöret/margarinet och låt det svalna
  • Vispa ägget
  • Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål
  • Tillsättet smöret/margarinet och det uppvispade ägget
  • Rör ihop till en deg och lägg i pajformen
  • Låt svalna 30 minuer
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
FYLLNING

Det här behöver du:
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 125g smör
  • 2dl strösocker
  • 2dl färskpressad citronsaft
  • Finrivet skal av 3 välborstade citroner
Gör såhär:
  • Vispa ihop gulorna med det hela ägget
  • Smält smöret i en kastrull
  • Tilsätt socker i kastrullen och blanda väl
  • Häll i citronsaften och skalet och vispa ihop
  • Låt sjuda på låg värme och fortsätt vispa tills blandingen blir tjock och krämig
  • Sila krämen i en skål och låt svalna
  • Häll och bred ut krämen över pajskalet
  • KLART!
KÄLLA: coop


SMAKLIG MÅLTID!

Mästerkocken

Som bekant är jag USEL på att laga mat. Jag har bränt vatten i en vattenkokare, frågat sambon hur man kokar spagetti och ägg, fått totalpanik och står helt handfallen när spagettin kokat över.. Ja, som ni ser. Jag hör inte hemma i köket :)

MEN.. Idag har jag överträffat mig själv. Fetaostlax, nypotatis, sallad och nu håller jag på med en citronpaj. Vill ni ha recept?

OBS! Bör hemlighållas: jag brände armen. Berätta inte för någon! Jag är ju mästerkock ;)


Billigt och snyggt?

Diana vill ha tips på billig och snygg inredning, och självklart vill jag ju vara till hjälp på den fronten! När jag började titta runt insåg jag hur komplicerat det blev..

Läs mer...

Tisdagstema [Retro] 10.06.08




PS. Fotobloggen är uppdaterad

Fint från DUKA

Jag är lite lagom lat med bloggandet som de flesta andra när det är så vackert väder. Nu är det inte direkt vädret som håller mig inaktiv, utan jobbet. Är sällan ledig, och måndagar (bortsett från idag) är det tolv timmars jobb som gäller.

Odag tänkte jag bjuda på lite inspiration från DUKA. Det kommer att bli ett inlägg i två delar. Ett enkelt och ett lite mer färgsprakande.

Läs mer...


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Johanna att visa mitt bästa, sämsta och senaste köp. Det var faktiskt lättare än jag trodde.
Vi börjar med mitt senaste; klänningen, väskan och skorna, som jag har visat vid ett tidigare tillfälle. Detta var kandidater till mitt bästa köp också, men vid närmare eftertanke insåg jag att mina Cult Designsaker nog är det bästa.
Mitt sämsta är en ljusstake. Den har aldrig blivit använd. Står mest och samlar damm.. Jag kan titta på den och tycka att den är okej, men nej.. Jag gillar den inte. Den passar inte hos oss.
Kanske lottar ut den i en tävling sen om intresse finns :)

Jag tänkte också utmana tre blogggare, och jag väljer Fredrik, Elin och Linda (du är sååå dålig på att blogga med bilder, så nu är det dags ;)


Så var man ledig.. Nästan

Igår var det avslutning. Barnen fick sommarlov och personalen likaså. Ja, inte jag förstås :) Jag jobbar hela sommaren lång. Underbart!

Det var en dag fylld av tårar. Jag kommer inte att fortsätta i samma klass nästa år, och det är tungt. Bättre klass kan man inte ha. Mina kära kollegor, och de underbara barnen. Oj vad jag kommer att sakna det. Nåja, jag har ju hand om ett av barnen från klassen över sommaren och fortsättningsvis i höst, så the Big Boss slipper mig inte ;)
Ja, vad säger man? Trevlig sommar kanske, men vi hörs ju snart igen :)



Som vanligt är jag måttlig intresserad av att bli fotad. Syns det? ;)

För jag är värd det?

Jag unnar sällan mig själv någonting. Visst kan jag köpa en bok ibland, men jag mår riktigt dåligt efteråt. Idag har jag dock gjort av med en helsikes massa pengar. Bara på mig själv! Och jag tänker inte ens må dåligt över det. Jag försöker intala mig att jag är värd det!


God morgon



Fåglarna kvittrar och solen är på väg upp, men det är kyligt. Jag får inte tag i sömnen, och väntar nu bara på att klockan ska bli så pass mycket att jag kan börja tvätta lite. Feber håller i sig, men jag borde vara i skick tills på måndag.
Hoppas ni får en bra dag!

RSS 2.0