Jag bara måste..

.. visa er lite från Ellos, trots att det är en tid kvar till jul. Jag blir alldeles pirrig i magen av alla julsaker, tyger och ljusstakar.


Hjälp mig finna en lösning

Okej, det här är läskigt. Jag kommer inte på någon logisk lösning. Gör ni?

Igår kväll badade vi bastu. Vi lämnade mellandörren öppen och släckte lampan (också den ute). Idag skulle grannen boka bastu. Det var låst. Det krävs NYCKEL för att låsa från utsidan och ingen var inne. Här är grej nummer 1. Utelampan var på och mellandörren var stängd (lyckades vi se genom det frostade glaset. Även fönstret var öppet, men vi konstaterade att det var för litet för att jag skulle kunna gå in.

Grej nummer 2. Jag gick ut, lampan var släckt, fönstret var stängt och dörren var fortfarande låst. Roger satte en stol vid dörren för att vi skulle märka om någon gått ut. När vi just gick och kollade. BORDET OCH ALLA STOLAR VAR SATTA FÖR DÖRREN. Den fortfarande låst. VAD HÄNDER??? Ingen har nyckel att låsa utifrån.

Gissa om man är tankspridd..

Veckans gissa, rätt svar

Så har vi kommit till dagen då veckans gissa avslöjas. Ni gissade bl.a på borrmaskin. BRA GJORT, men det är tyvärr fel ;) Tänk att jag visste vart det skulle luta, så nu fick jag er allt. Igen! Det är ju en kapsylöppnare/flasköppnare, vad ni nu vill kalla det ;)


Veckans gissa

Jaha, så var det dags igen. Denna vecka är det relativt lätt. Eller?!


Frida dukar

Husmusens Frida har gjort det igen. Kolla in hennes höstdukning - tema höstäpplen. Är hon inte smart så säg?! Aldrig kunde jag väl själv kommit på att använda äpplen till ljusstakar, bordsplacering eller dekoration av servettringar.
Läs hela Fridas inlägg...


Foto: Frida Berglund

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse, ett pris, av Linda - blog friends forever. Älskade du, tack så mycket!


The rules of the award:
1. Only 5 people allowed.
2. 4 have to be dedicated followers of your blog.
3. One has to be someone new or recently new to your blog and live in another part of the world.
4. You must link back to whoever gave you the award.
Quite simple really it is a way of saying thank you to those who take time out for wonderful comments to boost your day.

Jag skickar vidare denna till dessa fyra, som jag vet att regelbundet besöker min blogg:

Johanna, så klart! Ett självklart val. En underbar människa med en underbar blogg
Linda, som jag fick den av. Jag kan inte lämna dig utan gumman! En av de bästa!
Livet i byn, som alltid lyckas hålla sina läsare intresserade
Carola, ljuvlig människa med hjärtat på helt rätt plats!

Och så den som bor i en annan del av världen. Ny och ny vet jag väl inte om hon är, men jämför man med många andra läsare så:
Ninni, en underbar fotograf som bor i Belo Horizonte i Brasilien

Utmaning

Oj, vad jag har mycket att ta igen. Efter ca. en vecka utan bloggkoll blir det en hel del oläst.. Hjälp! Många kommentarer har trillat in också, och jag ska försöka svara på dem allihop :) Jag har fått både utmaning och pris, så det blir en del bloggande idag. Veckans gissa ska ju upp också!

Jag börjar med en utmaning jag fick av Johanna. Självklart antar jag den, i alla lägen!

5 saker i min frys:
Den är TOM! Det finns inte ens en kylklabbe i den! Orsak: Vår frys gick slut i fredags, så allt är förstört.

5 saker i min garderob:
Byxor, tröjor, linnen, kjolar, t-skjortor

5 saker i min väska:
Kalender, pennor, mp3 spelare, mobil, nycklar

5 saker i badrumskåpet:
Har faktiskt bara deodorant, parfym och sminkborttagningsmedel där just nu. Resten har jag gömt undan

5 saker i min bil:
Parkeringsskiva, cd-skivor, fönsterskrapa (finns säkert nånstans), jackor, skräp

Jag skickar vidare utmaningen till följande fem bloggare
(ursäkta om ni redan fått den, jag har ju som sagt inte varit på nätet på en vecka=noll koll på läget):
Linda
AnnaKK
Lizaloop
Tjohalia
SandraLinnea


Veckans gissa, rätt svar

Jag sa ju att det skulle bli klurigt denna gång ;) Ingen gissade rätt.. Konstigt va? Nej, men det här vara bara för att retas. Jag lovar att det återgår till det normala nästa söndag.

Ett bett är rätta svaret. Kanske skulle avslöja att jag inte själv visste vad det hette förrän jag kollade upp det på Internet ;) Bättre lycka nästa gång!När livet tar sig en törn

Jag ska ge er sanningen även om jag inte är riktigt säker på den själv. Ni kanske har märkt att jag varit trött och lite less? Mina känslor är på högvarv och det är tyvärr förhållandet med R som kracklar. Vi har helt olika syn på vårt förhållande märkte vi igår. Jag tycker det inte funkar alls, medan han tycker det är bra förutom att vi inte gör någonting tillsammans. Jag förstår hur han tänker. Det är ju mina känslor som svallar, inte hans.. Han har inte märkt någonting. Jag har visst döljt det bra.

Troligtvis flyttar jag till mamma en tid. Jag är inte redo att bryta upp helt. Dels för att vi varit tillsammans så många år, dels för att han sa det jag inte ville höra: "katterna går ingenstans, de stannar här". Orden har ekat i mitt huvud varje stund jag haft tid till att tänka. Mina älskade katter. Jag kan inte lämna dem. Kan inte, kan inte, kan inte..

Jag har aldrig haft kärleksproblem förut. Det är helt nytt och obekant. Hur handskas man med det? Vad är rätt för oss båda? Det är hög tid för en paus. Ni får rätt svar på veckans gissa ikväll.. sen vilar jag.. Mycket!


Veckans gissa

Denna kan vara lite klurig trots den "talande" bilden. Rätt svar får ni imorgon kväll vid nio.

Kommentarsgranskningen är  på för att undvika "fusk" ;)

Sex glädjeämnen

Jag blev utmanad av Livet i byn att lista sex glädjeämnen i mitt liv. Nu får man verkligen tänka till!

1. Min familj och mina vänner - självklart. De har stöttat mig genom vått och torrt. Jag har gråtit, undrat över livet, ställt frågor som inte går att svara på.. De har alltid hjälpt mig på bästa sätt och hjälpt mig att forma mig till den jag är idag!

2. Katterna - Jag har aldrig varit kattmänniska och har alltid varit lite smårädd för dem, men sen hände nåt. Jag ville ha katt och så fick det bli. Två stycken också. Min guldnosar!

3. Mitt jobb - Underbara kollegor, underbara elever. Ibland undrar jag om jag är sjukligt besatt av jobbet eller om jag bara trivs sådär onaturligt bra :)

4. Kameran - Min Canon EOS 400D Digital är verkligen ett stort gäldjeämne i mitt liv. Den hjälper mig att hålla mig uppe och alert, bevara minnen. En hel dos terapi är vad den ger mig

5. Bloggen - Ett glädjeämne på gott och ont. Den har givit mig många nya vänner och kontakter, men den har också fått mig att vilja gå under. Måste jag verkligen? Nej, det måste jag inte! Det är därför den får sin plats här på listan

6. Min styrka - Jag gav aldrig upp. Jag har kämpat hela livet. Snart har jag fått smaka på hur det är att verkligen leva. Mitt liv och min personlighet är under ständig utveckling. Min styrka är en förmåga få förunnad. Den tar jag vara på och är så otroligt glad över!Jag skickar vidare utmaningen till er alla!

Fredriks salong

Som bekant för många är ju Fredrik frisör. Han visade upp några bilder från sin salong, och jag blev fast. Nu önskade jag att vi skulle få se fler bilder. Han skulle se vad han kunde göra. Här kommer några som var publicerade i någon tidning för runt ett år sen. Blir man inte nyfiken?

Gillar tapeten skarpt. Får lite tankar som springer till den salongen jag brukar gå på. De har gjort om där och det är riktigt snyggt. Nu kanske minnet sviker, men jag tycker det liknar..
Tända ljus. Kan det bli mer mysigt. Han tänker verkligen på allt. Så underbart!

Klagoinlägg, aj aj aj!

Jag är inaktiv, jag vet. Värken i kroppen gör sig påmind varje vaken stund, varje sovande stund. Den outhärdliga smärtan i nedre delen av ryggen är inte längre lika outhärdlig efter att jag fått känna på smärtan i nacken. Den är ny. Efter senaste förkylningen har jag haft det riktigt tungt. Jag börjar fundera på om det här kommer att vara livet ut. Jag har levt med nästan ständig värk i ca. två-tre års tid. Jag är 20 år, ska jag leva såhär i 60-70 år till?

Jag är säker på att jag kommer att klara det, men när det är som värst undrar jag hur andra står ut. De som levt med det 20 år och uppåt. Hur länge kan jag jobba? Det är min största oro.

Jag försöker så gott jag kan att inte visa hur ont jag har. Ni som lider av detsamma vet att man ofta inte blir tagen på allvar.. Så är det med inre värk.
Den syns inte, men den känns.Veckans gissa, rätt svar

Ni är helt otroliga! Jag hade nöjt mig med melon, men många hade även prickat rätt och svarat att det är en cantaloupemelon. Grattis till er! På söndag kommer nästa bildfråga, och ni kan ge er tusan på att den kommer att bli klurig!

Bonus: Veckans gissa II

Jag tyckte det var så kul med veckans gissa så vi kör en till! Denna är svårare (tror jag), men gissa på! Rätt svar kommer imorgon (onsdag) kväll.
Kommentarsgranskningen är även idag på för att undvika "fusk" ;)

Utmaning

Jag fick en utmaning av Johanna som går ut på att berätta om lite favoriter. Här är min lista:

Klädbutik - Utbudet är inte så värst stort här på Åland, men handlar mest på Magique och Kapp Ahl
Inredningsbutik - Förut var det mysiga hem (också beläget på Åland), men den har stängt igen, så nu får jag leta upp en ny favorit. Kan tänka mig att IKEA blir den när jag väl varit dit ;)
Godis - Salmiak
Stad - Hangö
Dryck - Mjölk. Har inte druckit det förut, men nu har jag börjat
Musik - Väldigt blandad, men Metallica är helt klart favoriten. Andra favoriter är film/musikalmusik, Nightwish, Skid Row, Marilyn Manson osv. Ganska mycket heavy metal
TV-serie - 2½ men
Film - Så som i himmelen
Träning - Tränar aldrig, men ska försöka mig på Pump på torsdag. Patricia lurar dit mig ;)
Bakverk - Citronpaj
Kaffe - Kaffe som kaffe ;)

Jag skickar vidare utmaningen till er alla :) Ha en fortsatt bra dag!

Veckans gissa, rätt svar

Här har ni rätt svar på veckans gissa. Den var tydligen alltför lätt då nästan alla tog hem den! Nästa vecka blir det betydligt klurigare!
Roger och Giggi gissade också rätt som ni ser i kommentarerna, men inget grattis till dem :) Varför? Jamen de visste ju redan svaret ;)

Veckans gissa är tillbaka.. igen

Nu var det ett tag sen jag körde veckans gissa. Har väl haft det i två omgångar tror jag. Ska försöka hålla det den här gången ;) Så här har vi premiärbilden. Vad föreställer den? Rätt svar får ni på måndag kväll.

Kommentarsgranskningen är på för att undvika "fusk" ;)

Mina vänner är de bästa!

Var inne på msn och fick det här av Giggi. Han har skrivit och ritat själv. Så otroligt gulligt! Tack vännen :)


Tävling hos Sandrakarin

Jag bara måste haka på den här tävlingen som Sandrakarin håller i. Priset? Filippa K muggar minsann. Fyra stycken. Jag är mållös!Var med och tävla genom att klicka här eller på bilden!

Lucia känns i magen

Nej hörni.. Tiden går fort och det börjar så småningom bli dags att anmäla sina kandidater till Ålands Lucia. Oktober är det som gäller och jag är faktiskt nervös. Vi hade en sån underbar tid tillsammans förra året, och det kommer att kännas sorgligt att stå där och se en ny grupp, men på samma gång önskar man att de får uppleva samma gemenskap och glädje som vi gjorde.

Att vara en del av Ålands Lucia är stort för hjärtat. Den 13 December var den mest känslofyllda dag jag någonsin varit med om. Vi lussade från sex på morgonen till middag, hem för middagspaus och sen kröning i kyrkan samt luciatåg och sång på torget. Vi gick runt på äldreboenden och företag. På sjukhuset spenderade vi två timmar. Det var det mest tuffa även om det inte var där tårarna kom. Att sjunga för människor som ligger på dödsbädden med sina anhöriga bredvid.. Det går inte utan att man gråter. Men vi kunde alla dela tårarna, och vi gjorde något gott. Vi grät MED varandra: tjejerna i gruppen, de anhöriga, personalen, alla!

Min bästa tid var då. Inget slår den dagen!

EFTERLYSNING! BOBBIE ÄR FÖRSVUNNEN

Nu är Bobbie hemma igen!

Malins föräldrars hund Bobbie är försvunnen. Han försvann från Yngsjö i Skåne den 2 september runt 20 tiden.
Igår, 3 september, sågs han vid Ripa (8 km från Yngsjö). Ser ni en sobelfärgad Colliehane runt Yngsjötrakten ska ni ringa polisen. Han lystrar till namnet Bobbie.
Lägg gärna ut en efterlysning på er blogg!

Bilder

Jag bjuder på lite bilder i brist på annat. Enjoy.
Hemma Hos FOLK med Pethra

Som många av er säkert vet har Pethra på inredningsbloggen en kategori som heter Hemma Hos FOLK. Man får skicka in bilder på sitt hem och Pethra väljer sedan ut vem och vilket hem som får stoltsera på bloggen. Hittills har vi fått komma hem till Mia, Purple Area och Anness (och Pethra själv förstås!)

Jag kände att jag behövde uppmärksamma inlägget om Anness hem lite extra. Hon bor litet, men se vad hon har lyckats göra. Ett otroligt sinne för planering har hon. Kolla bara in hennes "kontor". Jag är mållös. Otroligt duktig tjej!

Jag tävlar om denna skönhet

Jag är med och tävlar om denna lampa hos Mammamekko. Norm 69 heter den, och går att hitta i Vit Designs sortiment. Gissa om jag är sugen på att vinna. För det första är den snygg och för det andra har vi en enda lampa i hela huset, och den finns i hallen. Åtminstone sex stycken till skulle behövas. Känns lite mörkt vill jag lova! Håll nu alla fingrar och tår är ni gulliga! Antingen för mig eller för er själva ;)


Köksbordsutmaning

Jag skulle verkligen vilja ha ett nytt köksbord. Vårt andra kastade vi i flytten eftersom stolarna gick sönder en efter en. Köpte ett provisoriskt av förra grannen en tid efter att vi flyttat in, så nu tycker jag det är dags att satsa!

Efter att Sandra bloggade om de färgglada stolarna blev jag väldigt sugen på det, men även om vi har mycket yta är köket inte tillräckligt stort för att det ska rymmas ett runt bord med stolar runtom. Det ska vara litet då.
Ett alternativ är detta, från Bolia, men det skulle vara aningen kortare då förstås. Jag är helt fast och står och trampar på stället.Utmaning: Vad har ni för bord och stolar? Visa!
Lägg in en kommentar om ni antar utmaningen, så jag kan gå in och kika. Ni får gärna skriva var bord +stolar kommer ifrån. Jag behöver inspiration!

Önskesjukan

Tillfällighet eller inte?

Det är lika typiskt varje gång. Ordentligt sjuk blir jag ca. två gånger per år, men det dumma är att jag verkar kunna kontrollera det själv. Igår, precis som alla andra gånger jag blir sjuk, tänkte jag att jag väl kunde bli sjuk nu då så har jag det gjort! Det sluta med en förkylning som tvingar mig ut på altan med en kopp te klockan fyra på morgonen för att över huvudtaget kunna andas.

Det är tydligen så att jag kan bestämma själv när jag blir sjuk. Då borde jag ju kunna bestämma mig för att aldrig bli sjuk. Att det alltid är ordentliga förkylningstider varje gång jag blir sjuk hör inte hit. Nej, nej. På torsdag är jag frisk!

Snuva?

RSS 2.0