Barnavdelning för hela slanten

Tack för era kommentarer på förra inlägget! :)

Det här med att handla kläder har aldrig varit lätt för mig. Allt är för stort, såvida det inte hänger på barnavdelningen. Nu på senare tid har barnkläderna faktiskt blivit lite mer "häftiga" och mer åt det vuxna hållet. Hemskt att se, men bra för mig. Nu hittar jag sånt jag vill ha :) Billigare är det också.

Innan köpte jag halvstora jeans för mellan 50-80 euro (ca. 500-800 kr) medan jag på barnavdelningen får passliga och för ca. 17 euro ;) Tackar, tackar!

Ellos har mycket snyggt, men det är helt uteslutet.. Jag får leva med Kapp Ahl resten av mitt liv ;)Fototriss [välj ett tidigare tema] 31.08.08

Har i vanliga fall kört fototriss på min fotoblogg, men eftersom jag ska fixa om den väljer jag att publicera det här denna gång :)

Det är det tionde fototriss temat idag, så därför får deltagarna välja ett av de tidigare teman som lagts upp. Jag har valt tre färger.Frivilligt ofrivillig paus

Det är torkan som åter hunnit ikapp mig. Torkan och tröttheten. Sitter hemma och knaprar på mina paprikor medan jag funderar över för- och nackdelar med att lägga sig direkt efter jobbet. De senaste dagarna borde jag har gjort en massa saker, men jag har faktiskt inte brytt mig. Varken tvätten eller dammet springer nånstans, så varför skulle jag jäkta?

Jag njuter av sömnen så länge jag har den! Förr eller senare börjar det bråka igen. Hörs imorrn kära vänner :)


Lemströms kanal
Åland 2008


Hur kokar man potatis?

En liten snabbfråga som jag genast behöver svar på. Hoppas någon läser.

Hur i hela... kokar man potatis? Ska man koka vatten först?

Svart eller vitt?

Minns ni hyllan jag visade i samband med badrummet? Som jag sade då är den en ren nödlösning. Nu har jag tänkt måla den, men jag tvekar mellan svart eller vitt. Om jag bestämmer mig för att ha den kvar i badrummet kanske det är bäst att den är svart med tanke på att allt annart är vitt, men väljer jag att ha den någon annanstans kanske den gör sig bättre i vitt? Vad tycker ni? Jag är totalt hemmablind.

Alternativt får den fortsättningsvis vara grå. Den ska ju trots allt ut snarast möjligt..


Utmärkelse

Nu har min blogg varit tillräckligt utsatt för en del onödiga blogginlägg och en massa svammel. Ändring sker genast, och vad passar bättre att inleda bloggens naturliga innehåll med än en utmärkelse? ;) Nej, skämt åsido.

En utmärkelse har jag i alla fall fått av Johanna. Sötnos :) Man blir lika glad varje gång.


Det här är reglerna för utmärkelsen:

1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated.

Jag väljer att ge utmärkelsen till alla bloggare. Just nu känns det som det enda rätta. Det finns så många bloggar där ute som sällan eller aldrig blir uppmärksammade pga sitt låga läsarantal.

Kom förresten att tänka på hur det kommer sig att jag har skrapat ihop så pass många läsare jag ändå har. Jag har ju inte direkt gjort någon reklam för min blogg! Konstigt det där hur det funkar.

Ett jävla liv

Det var ett jävla liv ute på gården. Jag kände genast igen ljudet från en av våra katter. Vi har haft lite problem med en katt som inte bor i området, men som hälsar på rätt ofta. Direkt där jag såg honom fattade jag att han gett sig på lilla Yngwe. Stackarn bara skrek, skakade och bajsade ner sig mig. Aldrig har jag hört såna intensiva läten från en katt. Jag vill bara ha bort den andra katten härifrån innan det händer nåt mer allvarligt. Han har gett sig på många katter. Otroligt aggressiv och elak. Kanske har det att göra med att det är en fullvuxen frasse som inte är kastrerad?Bloggkollvirus ;)

Antingen har jag virus på datorn eller så har bloggkoll fått fnatt. Där beskrivs min blogg på följande vis:
Contemporary practice of the teachings of Bhagavad-gita

Jag tror mer på det sistnämnda. Bloggkoll spelar mig ett spratt.

Nytt på bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll
Här är nån ny bloggkollgrej, så jag ska klistra in en kod för att "ta kontroll över" min egen blogg. Får se vad som händer ;)

Nu är jag för övrigt tillbaka i bloggvärlden. Tog en liten paus pga jobb och extrem trötthet. Lovar att uppdatera mer imorrn!
Kram på er!

Fem rekommenderade bloggar

Här kommer ytterligare fem bloggar som jag rekommenderar. Denna vecka är det mest nyheter :)

Home by Pia
- min granne som alldeles nyligen startat en blogg. Det är alltid trevligt när det dyker upp nya inredningsbloggare. Hoppas du ska trivas här med oss Pia!

Cecilias inredningsblogg
- denna är ny för mig, så än vet jag inte riktigt vad hon går för. Av det jag sett verkar det vara en intressant blogg fylld av inspiration!

Sandra Linnéa- denna är också ny för mig och likaså här vet jag inte riktigt än vad hon går för. Likaså här verkar det vara en intressant blogg fylld av inspiration!

Fixa & dona på Family Living - ni har väl inte missat att Fixa & dona har flyttat till Family Living? Självklart förljer vi med henne, eller hur?

Rudolph - Eva Blixmans vovve Rudolph driver en egen blogg. Kika in hos honom!


Tisdagstema [metall] 19.08.08

Vad vill ni ser mer av?

Nu ställer jag en kanske lite klurig fråga. Vad vill ni se mer av här på bloggen? Hemma hos bilder förstår jag, men det kommer i den takt jag känner att jag har lust. När man bor i en så underbar lägenhet som jag och inte riktigt har det så fint som man kan och vill ha det, sviktar inspirationen lite på den fronten.
Kom ihåg vad jag sa: Se alla hemma hos bilder som förebilder än så länge!

Hemma hos bilder hittar ni bl.a här, här, här, och här.

Så tillbaka till frågan: Vad vill ni se mer av/läsa mer om? Kom med en massa idéer så har jag nåt att klura på!Storhandlat

Var och storhandlade efter jobbet! Nej, skämt åsido. Köpte böcker och en kalender. Nu har jag att läsa :) Skam har jag från förut, men eftersom de bytt omslag måsta jag köpa den nya också!

Cult Design Kub Ketchup

En trevlig överraskning väntade mig när jag kom hem från jobbet. I postlådan låg mitt efterlängtade paket från Cult Design - Kub Ketchup som jag vann i en tävling tidigare i sommar. Underbart läcker är den vill jag lova! Den gör sig bra med resten av mina Cultprodukter :)

Nyheter från IKEA

Nu ska jag snart bege mig till jobbet. Första dagen efter "semestern". Ska bli så kul att träffa alla kollegor och barn igen :) Under tiden jag är borta får ni änny fler nyheter från IKEA. Ha en bra dag!

Jag vill minnas att någon har bloggat om dessa Inger tyger redan, men det hindrar inte mig från att göra det också!
Ursnygga!

Dessa kökstillbehör skulle inte heller vara helt fel att sätta klorna i


Färgsprakande nyheter från IKEA del 3

Del ett (1) hittar du här!
Del två (2) hittar du här!

Sista delen i mitt färgsprakande tema från IKEA. Här hittar ni enbart saker jag verkligen gillar och skulle kunna tänka mig att ha hemma!

Kul med skärbräden i andra färger än vitt!

Ett härligt matset för de små. Det är väl inte aktuellt för min del ännu förstås, men lika läckert för det!

Söta lådor man garanterat inte tappar bort. Snygg förvaring! Finns i olika storlekar!
   

Här har vi någonting jag absolut SKA ha! Underbara färger och snygga tunnor att ha som sop- eller tvättkorg. Kanske även som leksakslåda om man har såna liggandes överallt?

Självklart ska det vara matchande kanna till övrig inredning. Urläckert!

Det var allt från mitt färgsprakande tema. Återkommer med andra nyheter senare ;)

Färgsprakande nyheter från IKEA del 2

Del ett (1) hittar du här!

Ännu mera färgsprakande nyheter från IKEA! Det är mycket färg som gäller i år. Våga våga färg!

Flyn Lill panelgardiner i hippa färger. Skulle ni våga?


Lite väl mycket för min smak, men i rätt hem och om man vågar så är det ju lite kul!

Vem har sagt att det ska vara bekvämt att sitta? Huvudsaken det är snyggt!
Här vill jag passa på att tipsa om ett inlägg Sandra på Vit Design skrev här om dagen. Varför ska alla stolar ha samma färg?


Det kommer en tredje och sista del i färgsprakande nyheter från IKEA ikväll. Där kommer ni att få se lite av mina klara favoriter!

Färgsprakande nyheter från IKEA del 1

Det är först på senare tid jag börjat fatta tycke för färg i inredningen. Det får inte bli för mycket, men en hipp accentfärg slår aldrig fel. IKEA har en del färgsprakande nyheter som jag aldrig ens skulle ha tittat åt förut.

Denna soffa känner jag lite hatkärlek gentemot. Jag vet inte om det är bu eller bä, men nog är den häftig! Jag tror nästan att jag skulle kunna ha den på loftet.

Lägg till en rund matta, golvlampa och ett litet bord. Jag lovar att du önskar att soffan varit en stor fåtölj istället!Hemma hos oss - Loft

(Vi har väldigt tomt hemma och det är låååångt ifrån som jag vill ha det. Tyvärr räcker inte ekonomin till att göra allt på en gång. Se alla Hemma Hos bilder som före-bilder)

Nu ska jag ta er en våning upp. Som bekant för några har vi ett loft samt ett extra rum på loftet. Ni kommer att tappa ögonen. Vi har det såååå fint! Nej, skämt åsido. Loftet är tomt, men ni får se det i alla fall.
I rummet bredvid råder det däremot kaos. Där står två enorma fåtöljer och väntar på att få upp sin soffkamrat. En stor och otymplig en. Jag bär inte!

Här har ni planlösningen. Detta ska bli en fotostudio någon gång i framtiden.
Kan ju passa på att visa lite tavlor jag har också. Jag gillar dem, men de skulle behöva ramas om. Vilken färg? Vi har gråa väggar som ni ser. (Tavlorna är inte fotade på loftet, men ska vara där.)Next up:  Hemma hos oss - Hallen
                Hemma hos oss - Allmänt Målartips?
               
Hemma hos oss - Allmänt Detaljbilder

Gallery of the day

Gråter blod!


Det finns så mycket man vill ha till kameran så det är inte klokt. Foto är inget billigt intresse. Mycket vill ha mer eller vad heter det? ;)

Ett macroobjektiv står absolut på tur, men en ministudio skulle inte heller vara helt fel. Jag har fått upp ögonen för "produktfotografering" och skulle även vilja börja med porträttfotografering. Sen kommer man ju till det där med färger på studion. Vitt, svart, grått eller mer färgstarkt? Svårt, svårt!

Ojojojojojojoj! Titta vad jag hittade. (Går inte att länka till just den sidan där paketet finns)

1 st Canon EOS 450D
1 st Objektiv Sigma 50/2,8 macro
1 st 2gb minneskort
1 st kamerastativ
2 st Dörr studioblixtar inkl tillbehör.
1 st ir-sändare
1 st Lastolite Cubelite 60cm
1 st bakgrund för Cubelite
1 st reflexskärm

14 357 kr

Nog är det väl fan att man inte bor i Sverige!

Fint från Ellos

Det finns lite jag gärna skulle vilja beställa från Ellos. Bland annat de här gardinerna. De tilltalade mig direkt och skulle passa alldeles utmärkt i vårt sovrum! Det bruna skulle matcha rätt bra med våra väggar. Kanske inte ett tyg som faller många i smaken, men jag gillar det!Det är ju såklart inte det enda jag tittat på. Här ser ni några fler saker jag gärna skulle klicka hem.

Frottéhanddukar i åtta delar.


En hängstol att läsa i


.. och det här är bara början ;)

Att ta fram tvångssyndrom

Den äter mig inifrån, den äter mig levande.
Den är min bästa vän, trots att jag försökt bryta den vänskapen länge.
Kära kontroll, lämna mig ifred.


Jag är en av dem som gärna vill belysa vikten av att informera om OCD (tvångssyndrom). För en person som inte är insatt i sjukdomen är det väldigt svårt att veta hur man ska bemöta den sjuke.
Det finns givetvis flera olika grader av tvång, men själva grundbeteendet och konsekvenserna vid ett avbrytande är det värt att känna till.

Jag har träffat på många som gjort mig väldigt, väldigt illa just på grund av att de inte vet vad det innebär att lida av ocd. Många tycker att det är kul att höra om eller se den sjukes tvång. De skrattar, retas och försöker hindra en från att utföra det man helt enkelt måste göra. Visst är många av mina tvångtankar, -handlingar ytterst bisarra, men för mig som sjuk betyder det väldigt mycket att jag får utföra vissa saker på mitt sätt, utan att bli hindrad.

“Men..” säger en del. “Om du måste äta ett jämnt antal av det och det, hur gör du då om någon bit råkar vara halv? Räknar du den då som en hel, eller är du tvungen att ta två halvor och en hel för att kunna vara nöjd. Då stoppar du ju egentligen tre bitar i munnen.”

Jag har inget svar på det. Bara tanken på det gör mig förvirrad, arg, ledsen och ångestfylld. Ofta vet jag inte vart jag ska ta vägen, och jag är dömd att få en panikångestattack och straffa mig själv på diverse vis för att över huvudtaget kunna fortsätta dagen. Ibland kan jag inte ens det.

Andra gör små saker enbart bara för att driva mig till vansinne. Ögonbyn är särskilt roliga att använda som "hjälpmedel" för att framkalla ilska. Jag tål inte om folk drar med fingret genom ögonbrynet utifrån och in. Ni vet, det känns som att klappa en strävhårig hund mothårs. Det perfekta partytricket kan en del tycka. Vi gör det 30 gånger för att vrida henne till vansinne. Javisst, ni lyckas, men ni behöver inte ta konsekvenserna av det. Tyvärr.

Visst respekterar jag frågor om min sjukdom. Man måste ju fråga för att lära sig. Men just de frågorna som jag vet att kommer enbart för att krångla till det för mig, är inte välkomna. Stressen som gör mig förvirrad gör dessutom mina problem starkare. Ibland kan jag måsta stänga kylskåpsdörren 6×6, 6×6, 6×6, 6×6 gånger innan jag är nöjd. Tankar som jag aldrig ens haft förr dyker upp och jag tar emot dem med ilska och ångest.

Som ni säkert kan förstå är det inte lätt att leva med ocd. Det är en lång process till tillfrisknande, och helt frisk kommer jag antagligen aldrig att bli. I princip alla har någon form av tvångstankar, -handlingar, som att t.ex. kolla kaffebryggaren eller dörren en extra gång, men det är ingenting som borde störa ens förmåga till att leva ett normalt liv.Tack för din tid!

Du dricker min frukost

På senare veckor har jag faktiskt börjat dricka mjölk. Kan inte minnas att jag ens gjorde det som barn. Igår kände jag att jag ville ha ett glas, så jag gick till kylskåpet och hällde upp det sista som fanns kvar. "Tog du allt?" utbrister sambon sårat. "Du dricker ju min frukost".
Jag kunde för allt i världen inte förstå vad han fått för fixidé. Han dricker inte mjölk. Han hatar mjölk. Men just ja.. Han äter ju flingor!

Jag kunde inte låta bli att småskratta för mig själv. Han är för söt. Skulle jag inte ha tagit den där mjölken skulle han knappt vetat att den funnits och allt skulle ha varit frid och fröjd. Nu fick han vara utan frukost. Precis som de flesta andra dagar ;)

IKEA vs Allers

Jag vet inte hur många som bloggar om den nya IKEAkatalogen som tydligen skulle ha varit i lådan idag. Några har fått den, och några väntar spänt ännu. Första inlägget jag läste om det tänkte jag; "jaså, finns det en sån också", sedan; "ja, den är tydligen lika populär som ellos".

Jag bryter trenden: Var fan är min Allers som skulle ha varit i lådan idag?

vs

Lite bilder i brist på annat


Amor amor

Ville bara önska er en god natt med följande bild. Jag är trött. Tar itu med allt vad livet heter imorgon. Just nu vill jag bara sjunka genom golvet.
Kram på er!


Tisdagstema [fridfullt] 12.08.08

Dagens tisdagstema är fridfullt. Jag började bläddra i min Hangömapp i datorn. Jag har ännu inte kikat så noga på de bilderna. När vi var och hälsade på min riktiga morfar till hans stuga kände jag att jag kopplade av på riktigt för första gången på länge. Så vad kan mera symbolisera fridfullt än en bild därifrån?

Sommardans


I helgen har jag varit ledig. Ja, från jobbet på Solgården alltså. Istället har det varit den årliga sommardansen som vår förening ordnar. Square dans för er som missat att det är det jag dansar :)
I år blev det dock inte mycket dansande för min del. Jag har stått i serveringen hela tiden, båda dagarna. Dansade ett tip i lördags, men det är allt.

Ni får de här bilderna tills vidare. Har massor, men vill inte lägga ut just nu. Får se om det kanske kommer mera senare. Annars hänvisar jag er till vår hemsida.

Dahlian var för övrigt en lotterivinst, men inte fick jag den inte ;)Tävling hos Mammamekko

Nu har ni inte hört av mig på ett tag. Har jobbat så mycket att det bara varit att hoppa i säng direkt efter jobbet för att stiga upp på morgonen igen. Tänkte börja min fortsatta bloggning med att tipsa om en tävling hos Mammamekko.
Här lottas det ut fem smycken från DIDDI design. Underbart vackra! Kika in och var med ni också!


Fem rekommenderade bloggar

Här har ni fem bloggar till att kika in!

Linda Hou
- ung, trevlig tjej som bloggar om allt från katter till design. Mycket bilder bjuder hon på

Händer bland änder
- har ni tråkigt kan ni göra som jag; sträckläsa denna blogg. Hon fifflar ihop underbart roliga serier och bjuder på en hel massa bilder. Insekter, änder.. Ja allt!

Blixman - Eva, fotograf. Här finner ni inspiration vill jag lova. En tjej med båda fötterna på jorden som tar enormt vackra bilder! Kika också in på hennes hemsida

Pialottas kakomat
- Pialotta bjuder på sina recept. Här finns en hel massa att ta del av!

Carola - med bloggen mina guldklimpar i vardagen. Min vän som bloggar om sina två katter Elmer och TintinPs. Kikar in hos er imorrn.

Hemma hos oss - Köket

Nu ska ni få se lite bilder från vårt kök. Visade ju en tidigare, men det var i samband med ett annat inlägg och inte alls avsett för att visa hur vi bor. Detaljbilder kommer i ett senare skede.RSS 2.0