Nillas temavecka, tisdagstema

Image Hosted by ImageShack.us


Nillas temavecka, tisdagstema. Veckans tema är sönder och här har ni mitt bidrag; en tallrik som jag nu bara har tre av. Jag vill så gärna ha en fjärde, men hittar ingenstans. Har ni sett en tallrik som denna någonstans? Orginalbild här nedan.Bild: ©Evelyn Nyman, 2007

Nillas temavecka, måndag

Nilla har denna vecka en temavecka, som jag igår bestämde mig för att följa. Det gick ju inte så bra eftersom ni inte såg något foto från mig igår. Skulle publicera det efter luciaövningen, men jag beslöt mig för att ramla ner i soffan istället. Idag kommer jag att publicera två bidrag; gårdagens och dagens.

Så här ser veckan ut:


Måndag 29/10 Närbilder Natur
Tisdag 30/10 Tisdagstema
Onsdag 31/10 Närbilder Mat
Torsdag 1/11 Närbilder Prylar
Fredag 2/11 Närbilder Människor

Mitt måndagsbidrag; Närbild Natur

Image Hosted by ImageShack.us
Nu valde jag en gammal bild eftersom jag inte haft möjlighet att gå ut och fota idag.

Bild: ©Evelyn Nyman, 2007

Energilös, och det är bara början

Som så många andra i bloggvärlden just nu, har även jag drabbats av bloggtorka. Det kan visserligen berimage81o på att jag har fullt upp med luciaövningar och dylikt, och jag är så energilös när jag kommer hem på kvällarna. Jag, som annars inte kan låta datorn vara under min lediga tid, har under de senaste veckorna bara kollat mejlen och bloggen. Soffan har blivit en bra vän, och med en bok i famnen har jag nästan lyckats få den välbehövliga avslappning som jag så länge längtat efter.

Jag känner att jag aldrig riktigt kan slappna av, då vi har mycket press på oss i luciagruppen just nu, men jag tar ändå varje tillfälle i akt att ägna tid åt mig själv. Nu skulle jag känna för ett låångt bad, med min bok i handen, och riktigt känna hur energin kommer tillbaka till mig.  

Under veckorna är jag aldrig märkbart trött, det är först när jag väl sätter mig ner, speciellt på helgerna, som tröttheten vågar visa sig i sin rätta skepnad. Detta är dessutom bara början.. efter att första uppträdandet äger rum 11 november, kommer vi att ha ett-två uppträdanden per dag + gruppövningar och till på det enskilda övningar. Nå, inte klagar jag, det är hur skoj som helst, men jag föraktar mina lediga stunder mer och mer för varje dag som går ;) Det är nästan skönare att vara igång, så man inte märker hur slut man egentligen är.

Imorgon startar röstningen, men jag är inte ett dugg nervös. Det går som det går, och jag är nöjd hur som :)
Ha en bra söndag kära vänner. Nu väntar städningen för min del!

image82
Luciakandidat nr 1, Evelyn Nyman

Utmanad av Sofie

Jag har blivit utmanad av Sofie. Tackar för det, då det alltid är kul med utmaningar :)

Här är reglerna för utmaningen:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

7 sanningar om mig:

1. Jag är så förtjust i mitt jobb att jag omöjligt kan lämna det bakom mig när jag slutar för dagen. Jag tänker på det hela tiden, drömmer om det varje natt, men det är ingenting som stör mig. Det är bara positivt!
2. Jag gillar inte helger och lov. Detta har också med jobbet att göra. Jag blir såå rastlös om jag inte får vara på jobb :)
3. Jag var för två år sedan sjukligt rädd för hundar, och vägrade hälsa på mamma i början när hon skaffade hund. Idag är vi bästa vänner och man kan omöjligt tro att jag någonsin fruktat dessa underbara djur!
4. Jag har en tendens att påbörja massor på en gång, men aldrig avsluta det. Detta gäller inte allt förstås, det jag måste avsluta avslutar jag självklart, men det är en helt annan sak.
5. Jag hatar mat, lever i princip på bröd och sallad!
6. Jag är galen i kramdjur och sover med tio stycken! Det är faktiskt riktigt sant!
7. Jag är sjukt dålig på att höra av mig till folk, även om jag bryr mig om dem. Inte för att jag vet om det har tendens att gå i arv, men ALLA i min släkt är faktiskt likadana ;)

Tro nu inte att jag inte trivs hemma, för det gör jag! Det är bara så olyckligt att jag och sambon arbetar precis om varandra, så vi träffas alltid först vid tio på kvällarna. Klart det blir långtråkigt!
 
Jag utmanar

1.  Pialotta
2.  Linda
3.  Magnus
4.  Roger
5.  Krankenschwester
6.  Lollo
7.  Krista

Bröllop!

Haha, jag måste bara få berätta en sak! Just nu är det valvaka här på Åland och vi ska få reda på vem Åland har röstat in i lagtinget och kommunalvalet. Jag vet inte om er politik är liknande som vår, men förstår ni inte får ni helt enkelt finna någon annat att förklara för er.

I alla fall är det så, att alla Ålands politiker +några till just nu sitter på Arken, som är ett hotell, men också en restaurang och till på köpet en krog :) Jag är lite överväldigad, så ursäkta mitt osammanhängade språk.

I alla fall. Min sambos bror hör till en av Ålands mest kända politiker OCH HAN FRIADE, NÄSTAN PRECIS NU, I DENNA STUND TILL SIN SAMBO! I TV DESSUTOM! Ojoj, jag kan inte skriva mera.

GRATTIS TILL ER I ALLA FALL!

Nya huset

Tänkte visa upp en bild på hur de nya husen ser ut. Det som ni ser på bilden är redan färdigt, och det har bott folk där i ca. en månad. B-huset, alltså det vi kommer att bo i, ser lite annorlunda ut. Som ni ser på bilden är det fem lägenheter (ena är lite gömd) i det huset, så vi kommer bara att ha tre i vårt. Det kommer dessutom att tillkomma bastu och tvättstuga i vårt hus, så det var därför det blev lite olika antal lägenheter i varje hus. Jag klagar inte kan jag ju lova ;)

Hade tänkt visa er lite bilder från lägenheten, men när vi var dit var den låst :( Kikade lite i fönstrena och såg att de lagt golv i hallen och ena sovrummet. Supernice såg det ut att vara! Nästa vecka ska de börja måla! Åh, vad jag längtar. Vi hade så svårt att välja färger. Hoppas verkligen att det blir bra, annars kommer ni att skymta en liten tår i min ögonvrå.

Det kanske är svårt att se, men tittar ni riktigt noga ser ni att träplankorna inte ligger symmetriskt med varandra, dvs. det är olika mellanrum mellan dem. Detta för att det skall ge en lite mer lantlig känsla :) Ser det inte mysigt ut?!


Image Hosted by ImageShack.us

©Eget kollage med bild lånad från mejeribackan

Luciakandidat nr 1

Nu är det officiellt :) Måste bara få berätta för jag är såå glad! Jag är luciakandidat nr 1 i Ålands lucia 2007 :D
Det kommer att bli en så otrolig upplevelse och jag tvekar på att jag någonsin kommer att glömma bort det.
Jag skriver mer sen när jag kommer hem från fotograferandet och övningen ikväll :)
Ha en bra dag!

image78

RSS 2.0