Ett annorlunda inlägg!

Vilken lugn och skön morgon det är! Jag är absolut ingen morgonmänniska, och ska vi fara hemifrån kvart över sju, stiger jag oftast upp prick sju. Ibland till och med fem över. Idag börjar sambon tidigt, och eftersom vi bara har en bil var jag tvungen att åka med. Klampade in hos mamma och väckte hela huset, men det är det värt :) Aldrig har mitt kaffe smakat bättre! Börjar först om två timmar, så någon stress är det inte här.

Tänkte jag kunde bjuda på lite bilder från mammas arkiv. Eller ska jag kalla det mitt eftersom jag är den enda som tar kort, men lagrar dem på mammas dator de gånger jag lånat hennes USLA kamera? ;) Okej, NÅGRA bilder har mamma tagit = de jag är med på!

image122
Jag och sambon när vi tog närvårdarexamen i juni 2006

image123
Jag på examen

image124
Här är det verkligen inget stort urval av bilder, så ni får lite från julen ;)

image128
Ja, det kanske ser gott ut, men röda äpplen är faktiskt inte goda ;)

image125
Nemo, mitt hjärta!

image127
Måste bara visa Nemo när min bror hjälper honom att öppna julklappen! Vad kan det riktigt vara när tungan hänger ut sådär? ;)

Det får väl lov att vara allt för nu. Fanns visst inte så mycket bilder som jag trodde. Jag tror jag har varit snabb och tagit över dem till min egen dator redan!

Ha en bra dag! Återkommer med tisdagstemat after work :)
KRAM!Mina fynd och tisdagstema

Jag lovade ju visa mina fynd idag. Jag håller det löftet och ger er på samma gång veckans tisdagstema som är längtan! Denna tolkning kanske verkar lite långsökt i mångas ögon, men jag köpte ju ändå dessa saker för att en dag kanske uppfylla min längtan om..

Image Hosted by ImageShack.us

..ett fint hem! :)

På bilderna ser ni en kombination från Cult Design, samt tallrik från Presenter och sånt, en butik här på Åland.
Jag hade tur när jag sprang in på mysiga hem (som säljer Cult Design) eftersom de hade utförsäljning. Ägaren ska visst öppna butik i Sverige tror jag. Hoppas det dyker upp Cult någon annanstans inom en snar framtid!

KRAM på er, och ha en bra tisdagskväll :)

Nostalgi i köket

Ett inlägg med mycket text. Hjälp! Meen.. Jag lovar; det är värt att läsa, i alla fall om du känner dig dålig i köket ;)

Ni som följt mig sedan jag hade Silkeslenbloggen kanske kommer ihåg ett inlägg jag skrev om bakning på min arbetsplats? Kort och gott hamnade jag på att ha hemkunskap.. jag som spenderar fyra minuter i året till matlagning och bakning. Minns inte riktigt själv vad jag skrev, men jag vet att några av mina läsare fick sig ett gott skratt, och eftersom jag själv bubblar av skratt i denna stund måste det ha varit rätt kul. Ja, för jag minns att någonting gick fel, och sånt är ju alltid kul.

Det var muffins jag bakade den gången, och det är ju helt okej lätt. Då tycker man ju att jag även borde ha kapacitet att koka vatten i en vattenkokare! Jag försökte mig på det igår.. för ca. 10 000 gången, men jag MISSLYCKADES! Hela vattnet luktade bränt. Vad hände? Jaa, jag fick för mig att jag kunde koka runt fem teskedar vatten.. jag skulle ju bara ha så lite..

Så ni som misslyckats med att koka vatten i kastrull.. jag tror jag vinner ;)

Nämnde jag att jag under de senaste dagarna bakat både muffins OCH kladdkaka + kokat makaroner? Vad har det tagit åt mig?!

image120

Lucia, kära Lucia

Jag saknar luciatiden så otroligt mycket. Bara känslan av att vakna klockan fyra på luciamorgonen och veta att man har över tolv timmar program under dagen och kvällen är underbar. Jag saknar ord för dagen. Det är därför jag inte berättat någonting om den. Jag är överväldigad ännu.

Vi hade det så trevligt, och visst blev det en del tårar när vi for runt på sjukhus och diverse andra ställen och sjöng, men skratten klingade mest.

     

Rätt svar på de fem!

Här har ni då det rätta svaret på vilket som ska bort. Kommer att skriva en liten kommentar till alla, men det ni skulle ha gissat på är markerat med fetstil.

 

1. Jag ville bli lärare när jag var liten

 

Drömmen avtog en del under min högstadietid då jag bestämde mig för att jag skulle arbeta med funktionshindrade istället. När jag väl började som assistent på träningsundervisningen insåg jag att jag återigen ville bli lärare.. på träningsundervisningen. Där slår jag två flugor i en smäll.

(Träningsundervisningen - en skola för barn och ungdomar med olika funktionshinder)


2. Jag tyckte att fiskar var så söta att jag sparade dem i ett skåp när jag var liten


Haha, man kan inte annat än skratta. Kort och gott. Jag var påmin fasters och gudfars stuga, vi fiskade och fick strömmingar. Jag ville inte lämna dem, så jag tog hem dem och gömde dem i ett skåp. Luktade VIDRIGT!

 

3. Jag är rädd för vatten

Detta stämmer också. Jag är sjukligt rädd för vatten!

 

4. När jag gick ut högstadiet hade jag toppbetyg i de flesta ämnena

 

Nej, det hade jag verkligen inte. I sjuan hade jag ännu toppbetyg i de flesta ämnena, men sen brast allt av diverse orsaker; dödsfall i familjen, sjukdomar osv.


5. När jag gick ut lågstadiet hade jag toppbetyg i de flesta ämnena


Ja, vi hade betyg i lågstadiet så det kanske var lite vilseledande för er som bor i Sverige, och tydligen inte hade betyg då. Jag har alltid haft lätt för att lära mig, och jag har sällan behövt läsa till prov och dylikt så länge jag lyssnar ordentligt på lektionerna. En gåva jag önskar jag hade tagit vara på lite bättre.


Glad alla hjärtans dag förresten :)

KRAM!


Fem påståenden

OBS OBS OBS!
Ett litet tillägg. Vi fick betyg på lågstadiet. Tänkte inte på att det kanske är annat i Sverige, men frågan kvarstår. Vilket är falskt? :)


Här har ni fem påståenden om mig

Fyra är sanna, ett är falskt.

Vilket stämmer INTE in på mig?


1. Jag ville bli lärare när jag var liten


 

2. Jag tyckte att fiskar var så söta att jag sparade dem i ett skåp när jag var liten


 

3. Jag är rädd för vatten


 

4. När jag gick ut högstadiet hade jag toppbetyg i de flesta ämnena


 

5. När jag gick ut lågstadiet hade jag toppbetyg i de flesta ämnena


 


Nya soffan har kommit!

ÄNTLIGEN har vår nya soffa kommit. Vi får den inte förrän på onsdag, men den är i alla fall på Åland :) Häärligt!
Kommer ni ihåg den där videoupdaten jag pratade om innan? Snart kommer den högst troligen att publiceras på bloggen.

När man fotograferar blir det inte alltid som man vill, speciellt inte när man visar sitt hem. Med en kamera som min förvrängs gärna färgerna, och det är dessutom så kompakta bilder att det är svårt att se helheten. Min nya kategori kommer att heta; videoupdate - mitt hem. Ja! Jag kommer att filma snuttar ur mitt hem, ett rum i taget, och sedan helheten :)
Vad tror ni om det? Ni har ju redan sett köket, men hur mycket säger den bilden egentligen jämfört med en video?

image110

Bild:Privat©

Vad händer med diskmaskinen?!

Sitter här, lagom skör, lagom nyvaken. Ja, det är så det känns i alla fall. Fick en hemsk svimningsattack på jobbet i tisdags, så jag begav mig hemåt. Lite väl optimistisk infann jag mig på jobbet redan halv åtta på onsdagen. Det gick, en timme, sen var det kört. Åter hem, borta resten av veckan på befallning av arbetskamraterna.
Visst känns det dumt att sitta hemma när man inte är märkbart sjuk, men att arbeta med barn med särskilda behov under yrsel är inget att rekommendera!

Till huvudämnet för dagen. Diskmaskinen.
Kaffebryggaren pumpar på i vanlig ordning med det där speciella ljudet bara en kaffebryggare kan framkalla. Diskmaskinen pumpar likaså på i vanlig ordning med det där knappt hörbara ljudet.. men vänta.. den låter ju som en och annan sprängladdning! Nervös, och nästan bitande på naglarna bara väntar jag på att allt kärl ska fara i tusen bitar, trots att mitt egentligen lugna inre vet att det bara är två plastskålar som far mot varandra.. eller?

Ja, se där vad ovanliga ljud kan göra med människan. Det är nästan så jag funderar på att slänga mig i duschen tills maskinen är klar om nån timme för att slippa höra det där, för mig, obekanta ljudet!

Ha en bra dag kära läsare :)

Ett enda nypon så långt ögat kan nå

image108
Bild: Privat©

RSS 2.0