Jag känner en knöl..

Detta är ett jobbigt inlägg att skriva för mig, men nu vill jag inte hålla det inne längre. Jag tog just mod till mig och ringde ett samtal. Det här är min historia:

För några år sedan var jag hopplös när det gällde sjukdomar. Jag inbillade mig att jag hade det ena och det andra. Allt från de allvarligaste sjukdomarna till de mindre allvarliga. Aldrig någonsin att jag tog mig till läkare för att kolla upp det, då jag är så otroligt rädd för sprutor att det inte är sant.

Nåväl, när det varit så en gång, kanske man inte blir tagen på allvar i alla lägen. "Äh, du inbillar dig" hör jag rätt ofta från olika håll. Det kan ta ganska hårt, men jag förstår dem. Att jag nu under en tid tyckt mig känna en knöl i bröstet har gjort att jag haft det rätt tufft, speciellt under kvällar och nätter. Jag känner, trycker och funderar. Nu tog jag tag i det och ringde till hälsocentralen. Jag får komma dit imorgon.

Jag gråter, mår illa och skäms. Antagligen för att jag garanterat är kärnfrisk. Men visst ska jag väl ta knölen på allvar? Den är inte stor, men jag oroar mig ändå.. Det här är ett enormt steg för mig. Ifall de vill undersöka den närmare väntar en rad prover. Det jag nu har utsatt mig för kommer antagligen att dra ner mig ordentligt i skiten för ett tag.

Snälla håll bara tummarna för mig..

Kommentarer
Postat av: Susan

Du gör helt rätt som tar det på allvar. Jag håller tummarna och hoppas att du bara får positiva besked! SommarKram från Sverige!

2008-07-21 @ 17:19:42
URL: http://www.susanofsweden.com
Postat av: Sandra

Jag håller med Susan, du gör helt rätt i att kolla upp knölen och skulle det visa sig att det inte var något så slipper du oroa dig. Jag ska hålla tummarna för dig. Kram Sandra

2008-07-21 @ 17:50:42
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Livet i byn

Tänk så här istället, är du frisk så blir det ett glädjande besked. Om inte, då får du hjälp och ska vara dig själv tacksam för att du tog dig mod och ringde.I båda fallen var det mer än rätt att du söker hjälp. Kommer att tänka på dig lite extra i morgon.Kram,

Livet i byn

2008-07-21 @ 17:51:37
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Postat av: Maria

Håller med de övriga. Helt rätt av dig att kolla upp. Många gånger är det bättre att veta än att oroa sig - man hinner tänka så mycket... Håller alla tummar och tänker på dig imorgon! Stor styrkeKram, Maria

2008-07-21 @ 19:58:35
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Lina

Det är alltid bäst att vara på den säkra sidan så du gjorde ju alldeles rätt som ringde och bokade tid. Lycka till imorgon, en stoooor kram!

2008-07-21 @ 20:07:39
URL: http://linasfina.blogspot.com
Postat av: J o h a n n a - Inredning & pyssel

Men åh gumman! Du gör helt rätt som kollar upp det, även om det förhoppningsvis inte är något så är det ändå bäst att kolla upp det. För då slipper du oroa dig. Det är starkt av dig att skriva detta inlägg! Jag tänker på dig och håller tummarna för dig! Största kramarna till dig!

2008-07-21 @ 20:26:35
URL: http://inredning.webblogg.se/
Postat av: Sofie

Jag förstår din rädsla och tycker absolut man ska ta varje knöl på allvar. Och det är jättebra att du kollar upp den! Ju fortare man kan förebygga desto bättre, om det skulle vara så att det är något. Jag kände också en knöl, fast på ett mer intimt ställe, för två veckor sedan. Jag fick panik och grät i en timme. Plötsligt kändes livet så kort, overkligt och otryggt. Men två dagar senare var knölen borta så det kan ju inte ha varit någonting allvarligt...Men jag håller alla tummar och tår för dug vännen! Hoppas det går bra och visar sig inte vara nåt allvarligt. Det sägs att näst intill alla knölar man finner i bröstet är ofarliga.Styrkekramar till dig!!

2008-07-21 @ 22:28:19
URL: http://syssla.blogspot.com
Postat av: timati

Toivon että kaikki menee hyvi!

Hoppas att allt går bra!Kram

2008-07-21 @ 23:13:51
URL: http://timati.blogg.se/
Postat av: Kattis

Tänkte på dig... Tycker absolut att det är bra att du kollar upp det, oavsett vilket beskedet blir. Är det ett bra beslut slipper du oroa dig, och är det negativt är det bra att upptäcka det så tidigt som möjligt ju. Kram Håller tummarna!

2008-07-22 @ 10:58:38
URL: http://www.tjornebrant.se/dagar
Postat av: linda

Älskling. Du har inget att skämmas för. Du har lika stor rätt till hjälp som alla andra, oavsett om du är jordens största hypokondriker eller blindare än en åsna (visst säger man så?) Jag tänker på dig och håller tummarna. Kom in på msn ikväll om du har lust? Kramar <3

2008-07-22 @ 13:08:11
URL: http://angelinside.blogg.se/
Postat av: Carola

Det är vanligt med ofarliga knölar i brösten och i din ålder är det inte så stor risk att det skulle vara något allvarligt. Försök håll dig lugn, det är ju onödigt att stressa upp sig i onödan. MEN jag vet, lätt för mig att säga :S Skulle antagligen vara ganska hysterisk själv (antagligen helt i onödan). Det är jättebra att du tar dig mod att kolla upp det iaf så vet du sen! I högstadiet hittade jag knölar tamme fan överallt och många kvällar grät jag och var HELT säker på att det var cancer..har knölarna kvar ännu och eftersom de inte växt och jag mår bra så är jag ganska säker på att de är ofarliga ;) (det är nog fettkörtlar) men det var inte roligt DÅ så jag kan förstå hur du grubblar :( Håller tummarna för dig! Det går med största säkerhet bra! Kram!

2008-07-22 @ 13:12:52
Postat av: Ingalill

Jag håller tummarna för dig, känner igen mig till 100%, tog mig själv i hampan och tog prover för ett par veckor sedan.

2008-07-22 @ 15:02:41
URL: http://www.necessities.info
Postat av: Jupp

Har du varit iväg och kollat knölen än? Är lite orolig å dina vägnar. Du vet attd et är bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite!

2008-08-15 @ 21:17:54
URL: http://veochvett.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0